Delen is helen

ππ‘π„π„πƒπ’ππ‘π€πŠπˆπ† of π”πˆπ“π†π„ππ‘π„πˆπƒ
Ik app mijn zusje: “Zusje! Kijk hoe tof! Ik postte gisteren mijn eerste veeeeeeel te lange bericht en ik heb binnen een dag 13 likes en 6 reacties, van grotendeels onbekenden!”

Ooooh lekker, het Ego gaat hier goed op!
Los met die weerstand tegen de ‘likes-en-vinkjes-maatschappij’, ik mag ze gewoon ontvangen! Eindelijk. En natuurlijk weet ik met mijn hoofd al veel langer, dat als breed van stof zijn, mijn manier is om mijn waarheid te delen, dat dat dan precies juist is. Maar om er ook echt voor te durven staan en het te voelen….?

Ik sluit mijn voicenote af met de woorden: “Blijkbaar mag mijn breedsprakigheid tΓ³ch gehoord worden.”

En daar voelde ik het….
Terwijl ik de zin uitsprak voelde ik mijn emotie veranderen. De zin begon als een blije constatering en eindigde in een gevoelsmatige sneer naar mijn zusje. Verzenden.

ππŽπŽπ’
Ik schrok ervan. Ik ben boos op mijn zusje. Huh?
Direct begin ik te huilen. Ik mag het voelen. De pijn van afwijzing, al heeft ze dat nooit zo bedoeld. Het eenzame gevoel van niet mogen zijn zoals ik ben. Direct begreep ik ook waarom.

Ieder filmpje of verhaal waar ik haar feedback op vroeg, kreeg ik terug dat het NIET KERNACHTIG GENOEG is, dat het te BREEDSPRAKIG is. Iedere keer gooide ik het weer weg en ging ik nΓ³g harder aan het werk om het concreet te maken. Kort en bondig. Dat is wat de mensen immers willen toch? Mijn zusje beschermde mij voor de mogelijke afwijzing door mij te helpen kernachtig te zijn.

𝐈𝐊. πŠπ€π. 𝐇𝐄𝐓. ππˆπ„π“.!
Maar ik KAN. NIET. KERNACHTIG. ZIJN.!
Ik probeer het echt al zoveel jaren, maar het lukt mij niet. En nu ineens voelde ik dat ik mij door mijn zusje al die jaren BEGRENST heb gevoeld. Het Ego geeft haar de schuld. En ikzelf weet dat dat niet de waarheid is, maar het gevoel is er en ik mag het los maken.

En jullie moeten weten dat mijn zusje echt het allerfijnste zusje is dat je je kunt wensen. Ze kan luisteren als geen ander. Γ‰cht luisteren. Zonder oordeel. Ook als ik zeg dat ik boos op haar ben.

Mijn zusje en ik kunnen onze emoties naar elkaar en over elkaar uitspreken, zonder dat we ons persoonlijk aangevallen voelen. We kunnen met elkaar DELEN, om het te kunnen HELEN. Het is zo mega sterk om je eigen negatieve emoties uit te kunnen spreken, naar diegene die ze in jou weerspiegelt, zonder dat de ander direct persoonlijk aanhaakt. Elkaar zien in Liefde. We weten beiden dat dit iets van mij is.

Ik spreek mijn boosheid naar haar uit en ze geeft de meest helende reactie die je kunt geven. Ze ziet mij. Ze erkent mij. Ze heeft nooit geweten dat ik mij door haar feedback zo liet tegen houden. Nee, ikzelf ook niet. Ze vraagt hoe ze mij hierin kan helpen om los te komen?

Dit. Precies dit, zorgt voor het los komen, voor het helen. Gezien en erkent worden in mijn pijn. Het niet willen veranderen. Niet persoonlijk aangevallen voelen. Er voor mij zijn.

É𝐂𝐇𝐓 π™πˆπ„π
Dat is het enige. Ze hoeft er niets voor te doen, dan mij te zien. Ik hoef er ook zelf niets voor te doen, dan mijzelf te zien. Mijzelf zien in mijn pijn. Durven toelaten van oude pijn, ook al voelt het soms buitenproportioneel. Dat is het niet, want er zit zo gigantisch veel pijn opgeslagen in ons systeem, zonder dat wij ons ervan bewust zijn. En niet alleen van onszelf, maar ook van onze voorouders en daarvoor.

En alleen door te kijken, ben ik nu weer een stukje kwijt. Het mag weer meer stromen. IK! mag weer meer stromen! Ik ben weer een stukje vrijer en dus dichterbij mijzelf. Ik mag weer meer mijzelf zijn, alleen omdat mijn zusje en ik mij Γ©cht zien.

É𝐂𝐇𝐓 π‹π”πˆπ’π“π„π‘π„π
Ik wens ook jou iemand om je heen die Γ©cht weet wat LUISTEREN is. Iemand die een Liefdevol en oordeelvrij veld kan neerzetten om jou heen, zodat jij je diepste pijn kan verwerken en de Liefde weer kan stromen zoals het bedoeld is.

————————————-
Wil jij ook jouw Binnenste boven?
Γ‰cht zien (of luisteren) is zoveel meer dan alleen kijken.
‘Coachpraktijk voor levensveranderende transformatie processen.’
www.binnensteboven.nu
kijk@binnensteboven.nu

＀urf  ο½Šο½‰ο½Š  ο½ˆο½…ο½”  aan?