Positieve desintegratie en bewustzijn

Voor die ene vrouw of man op de wachtlijst van de GGZ. Voor jou die al wel GGZ behandeling volgt en voelt dat het niet klopt. Voor jou die het anders ziet, zich anders voelt en het anders wil.

π™π™„π™π™‰π™Šπ˜Ώπ™„π™‚π™„π™‰π™‚ π™‘π˜Όπ™‰ 𝙃𝙀𝙏 π™π™‰π™„π™‘π™€π™π™Žπ™π™ˆ
En voor mij om mij meer te laten zien en mijn visie te durven delen. Te staan voor mijn waarheid. Want hoe komen anders mijn klanten bij mij terecht, als zij niet weten waar ik voor sta?

En ik vind het spannend om mij weer verder los te maken van de GGZ-norm waarin ik carrière-wise opgroeide. En ook ik ben bang dat mensen mijn Liefdevolle intentie niet zien. Maar dst is precies het proces waar ik hoer over schrijf.

π™‹π™π˜Όπ˜Ύπ™π™„π˜Ύπ™€ π™’π™ƒπ˜Όπ™ π™”π™Šπ™ π™‹π™π™€π˜Όπ˜Ύπ™ƒ
En ik wil vooral hen aanspreken die zich Γ©cht op next level willen leren onderscheiden, willen leren staan voor wie ze werkelijk zijn en de angsten aan durven gaan die ze daarin tegen komen. De wet van de aantrekkingskracht laat zien dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt, dus ik heb hierin het voorbeeld te geven. Ik mag het pad voorgaan, om daarna anderen de weg te kunnen wijzen.

Practice what you preach!
Dus hier mijn visie op waarom ik denk dat jij je misschien niet in de GGZ op je plek voelt:

πŸ’« Positieve desintegratie
πŸ’« Gestoord of genieus
πŸ’« Hooggevoelig en/of hoogbegaafd
πŸ’« Onderscheidend
πŸ’« Bewustzijnsniveau
πŸ’« Luchtruim buiten de GGZ
πŸ’« Verkeerd begrepen
πŸ’« Van overleven naar leven
πŸ’« Coachtraject voor de daredevil

π™‹π™Šπ™Žπ™„π™π™„π™€π™‘π™€ π˜Ώπ™€π™Žπ™„π™‰π™π™€π™‚π™π˜Όπ™π™„π™€
Vanochtend kreeg ik een bericht van een potentiΓ«le klant met onder andere de vraag of ik iets wist over ‘positieve desintegratie’ van Dabrowski, waar zij zich erg in herkent. En ‘heeeel toevallig’ was ik gisteren mijn kast met oud studiemateriaal aan het opruimen, waarbij precies dat document over ‘positieve desintegratie’ nadrukkelijk twijfel opriep om weg te gooien. Ik begrijp nu waarom πŸ˜‰.

π™‚π™€π™Žπ™π™Šπ™Šπ™π˜Ώ π™Šπ™ π™‚π™€π™‰π™„π™€π™π™Ž?
Dabrowski spreekt over niveaus van ontwikkeling en hoe misinterpretatie door de sociale context “kan leiden tot gevoelens van β€˜anders zijn’, of zelfs tot existentiΓ«le angsten, burn-out, depressies en andere psychoneurosen. Volgens DΔ…browski is dit vaak echter geen teken van geestesziekte, maar juist van een hoog ontwikkelingspotentieel.”

π™ƒπ™Šπ™Šπ™‚π™‚π™€π™‘π™Šπ™€π™‡π™„π™‚ 𝙀𝙉/π™Šπ™ π™ƒπ™Šπ™Šπ™‚π˜½π™€π™‚π˜Όπ˜Όπ™π˜Ώ
Maar dan moet het wel worden erkent. Wat mij betreft wordt precies deze groep mensen binnen de GGZ te vaak niet juist gezien, waardoor de cliΓ«nt niet de benodigde ruimte krijgt om te “groeien naar positieve onaangepastheid”. Gelukkig wordt met toenemende mate het belang van deze theorie onderkend in de psychiatrie en nadrukkelijk in correlatie gebracht met de groep hoogsensitieven en hoogbegaafden.

π™Šπ™‰π˜Ώπ™€π™π™Žπ˜Ύπ™ƒπ™€π™„π˜Ώπ™€π™‰π˜Ώ
In mijn werk binnen de crisis en complexe psychiatrie binnen de GGZ, gaat mijn aandacht en aansluiting veelal uit naar deze groep mensen die mijn inziens niet (meer) in het GGZ systeem thuis horen. De groep mensen die anders kijkt, anders denkt, anders voelt, andere vragen heeft en een andere bejegening nodig heeft. Lang heb ik geprobeerd om als een paard van Troje, van binnenuit het bewustzijn van de GGZ te verruimen. Dit was voor mij al snel niet bevredigend genoeg en ik merkte dat ik mij steeds meer ging onderscheiden van het systeem. Ik voelde dat ik met name de cliΓ«nten veel beter kan helpen in mijn eigen praktijk en op mijn eigen manier, zonder het kader van de GGZ eromheen.

π˜½π™€π™’π™π™Žπ™π™•π™„π™…π™‰π™Žπ™‰π™„π™‘π™€π˜Όπ™
Wanneer het cliΓ«nt niveau van reflectie, analyse, filosofisch of spiritueel denken en kijken, ‘ruimer’ is dan of ver weg ligt van dat van het systeem GGZ en zij erkent dit niet, dan werkt het systeem op een bepaald moment niet meer mee, maar juist tegen het versterken van het “verantwoordelijkheidsgevoel, authenticiteit, zelfverwerkelijking, zelfbewustzijn, zelfreflectie, zelfperfectie”. Het systeem zal die groep cliΓ«nten dan onbedoeld binnen een bepaald bewustzijnsniveau houden, terwijl zij in één of meer opzichten juist verder zijn dan dat. En met alle respect is mijn ervaring dat ‘de GGZ’ in het algemeen niet het beste is in het zien en erkennen van deze specifieke mismatch.
Plus wanneer iemand in een existentiΓ«le crisis zit, mogelijk gepaard met suicidaliteit, dan beseft de cliΓ«nt zich uiteraard niet, dat haar ontwikkelpotentieel wordt tegengehouden, door het begrenste niveau van bewustzijn of ruimdenkendheid van het systeem waarin zij is opgenomen.

π™‡π™π˜Ύπ™ƒπ™π™π™π™„π™ˆ π˜½π™π™„π™π™€π™‰ π˜Ώπ™€ 𝙂𝙂𝙕
En begrijp mij niet verkeerd, ik ben zeker niet tegen ‘de GGZ’. Ik denk dat het een heel goed werkend systeem is voor een hele grote groep mensen. Omdat het niveau van bewustzijn goed bij elkaar aansluit. Maar wanneer deze cliΓ«nt in haar ontwikkeling het ruimere luchtruim in wil, en ‘de GGZ’ kan voor deze groep mensen die ruimte niet bieden, terwijl ze tegelijk de overtuiging heeft dat ze dat wΓ©l doet, dan werkt het contraproductief. Dat is het omslagpunt waarop de GGZ de cliΓ«nt binnen dit begrensde veld van bewustzijn gevangen houdt, in plaats vanuit “zuivere empathie” haar aandacht en Liefde geeft, om de cliΓ«nt op de diepere lagen te durven uitdagen het ruimere luchtruim te betreden. Daarvoor moet je het eerst zelf als systeem ook kunnen en durven zien.

π™‘π™€π™π™†π™€π™€π™π˜Ώ π˜½π™€π™‚π™π™€π™‹π™€π™‰
In plaats daarvan wordt het gedrag en visie op de werkelijkheid van deze groep mensen te vaak misgeΓ―nterpreteerd, zoals wellicht door sommigen ook dit verhaal kan worden gezien als arrogant, zelf ingenomen of egocentrisch.
Maar de mensen die zich aangesproken voelen door mijn verhaal, die voelen dat het juist over het tegenovergestelde gaat. Dat het gaat over Γ©cht zien, Γ©cht verantwoordelijkheid nemen, intuitief voelen dat er meer is, het anders willen, jezelf willen, kunnen en durven onderscheiden, staan voor wie je werkelijk bent!

π™‘π˜Όπ™‰ π™Šπ™‘π™€π™π™‡π™€π™‘π™€π™‰ π™‰π˜Όπ˜Όπ™ 𝙇𝙀𝙑𝙀𝙉
Ik wil juist deze groep mensen de juiste kennis, ervaringen, inzichten in zichzelf laten ontdekken, om te kunnen groeien naar hun feitelijke potentieel. Ik wil juist deze groep mensen die zich vaak chronisch onbegrepen, ongezien of anders blijft voelen binnen de GGZ, een andere route laten zien naar verruiming, verlichting en bevrijding. Ik wil juist jullie laten zien dat het echt ook anders kan en dat je Γ©cht los kunt komen, ook zonder dat je al je verhalen opnieuw moet vertellen. Ik wil jullie laten zien dat je jezelf kunt bevrijden en dat je Γ©cht van overleven naar leven kunt.
En zeker niet omdat ik de waarheid in pacht heb. Precies het tegenovergestelde juist. Maar ik kan jou wel helpen helpen om op een veel diepere laag jouw eigen waarheid te ontdekken en deze te leven.

π˜Ύπ™Šπ˜Όπ˜Ύπ™ƒπ™π™π˜Όπ™…π™€π˜Ύπ™ π™‘π™Šπ™Šπ™ π˜Ώπ™€ π˜Ώπ˜Όπ™π™€π˜Ώπ™€π™‘π™„π™‡
Op een zeer liefdevolle manier, daag ik je uit om ‘anders dan anders’ diep naar binnen te gaan en te kijken en erkennen, waar jij jouw macht weg geeft aan de zogenaamde buitenwereld. We gaan samen kijken en voelen in diepgewortelde gevoelens van schuld en schaamte. We reizen langs de trauma’s die dat hebben veroorzaakt, zonder dat je ze in detail hoeft te vertellen.
En je gaat ontdekken welke illusies jij, net als de meeste mensen, bent gaan geloven over jezelf en over de werkelijkheid en van waaruit iedere vorm van fysiek en mentaal lijden voortkomt. Ik laat je zien hoe je bevrijd kunt raken van al jouw pijn, trauma’s, angsten, depressie en suΓ―cidaliteit. Als jij Γ©cht durft te kijken naar wie jij werkelijk bent.

Ik neem je mee op een confronterende reis in jezelf en op een andere manier dan je gewend bent. Een reis waarin je zult ontdekken waarom je niet bang bent voor je eigen schaduw, maar waarom je bang bent voor je eigen Licht.

Zodra jij Γ©cht gaat kijken, zal je leven automatisch veranderen en zul je het geluk gaan creΓ«eren dat jij verdient.

—————————————————–
Wil jij ook jouw Binnenste boven?
Γ‰cht zien is zoveel meer dan alleen kijken.
‘Coachpraktijk voor levensveranderende transformatie processen.’
www.binnensteboven.nu
kijk@binnensteboven.nu

＀urf  ο½Šο½‰ο½Š  ο½ˆο½…ο½”  aan?

Bron Positieve desintegratie:
https://www.psynergiek-oosterbeek.nl/de-positieve-desintegratie-theorie-pdt-van-dabrowski/