Geven = Ontvangen

𝙂𝙀𝙑𝙀𝙉 𝙀𝙉 π™Šπ™‰π™π™‘π˜Όπ™‰π™‚π™€π™‰
Dat was het thema van de vrouwencirkel gistervanavond, dat ik niet alleen de prachtige groep vrouwen mocht laten ervaren, maar ook zelf mocht ervaren. Terwijl sommigen tijdens het delen van hun ervaring na een bijzondere oefening, hun bewustwordende tranen droogden, kwamen bij mij de tranen omhoog.

Ik ben het aan het doen!
Het voelt op een vreemde manier zo logisch. Alsof ik het al veel vaker had gedaan. Ik was geen moment zenuwachtig. Ik had geen kritische gedachte over mezelf. Ook niet toen er uit de groep een voorstel voor een iets andere route kwam. Ook niet toen iemand na de meditatie toch eerst nog met elkaar wilde inchecken, voordat we verder gingen. “Natuurlijk hoort inchecken er ook bij”, besefte ik mij direct.

π™‘π˜Όπ™‰ π™π˜Όπ˜Όπ™‡π˜Όπ™‰π™‚π™Žπ™ π™‰π˜Όπ˜Όπ™ π™€π™“π™‹π™€π™π™„π™ˆπ™€π™‰π™π™€π™π™€π™‰
Nog geen jaar geleden was ik direct ik gevecht geweest met mijn zelfkritische, zelfafwijzende, faalangstige ego, dat direct het gevoel zou hebben “dat ik iets fout heb gedaan”, “dat ik niet goed genoeg ben”, “dat ik een sukkel ben dat ik zoiets basics vergat”.

Maar het bijzondere was dat ik totaal geen afwijzing voelde!
Geen zelfkritiek, geen faalangst, geen “ik doe het fout, want ik heb iets gemist”. Ik voelde me sterk in mijn onzeker en kwetsbaar durven zijn. Ik voelde dat ik deze vrouwencirkel mag gebruiken om te experimenteren, om te ervaren wat het dichtst bij MIJ ligt, 𝐨𝐦 𝐭𝐞 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧 𝐰𝐒𝐞 𝐒𝐀 𝐭𝐞𝐧 𝐝𝐒𝐞𝐩𝐭𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐀𝐞π₯𝐒𝐣𝐀 π›πžπ§, 𝐰𝐒π₯ 𝐳𝐒𝐣𝐧 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐒𝐀 𝐭𝐞 𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧 π‘πžπ›. Ik ervaarde het resultaat van mijn winterslaap afgelopen maanden, waarbij ik zo verschrikkelijk veel heb aangezien en losgelaten in mijzelf.

π™ƒπ™Šπ™€π™‘π™€π™€π™‡ π˜Ώπ™π™π™ 𝙅𝙄𝙅 𝙏𝙀 π™Šπ™‰π™π™‘π˜Όπ™‰π™‚π™€π™‰?
Zoals veel zullen herkennen, mag ik ook meer ontvangen.
In de kern gaat het om ZELFWAARDE. Hoeveel vind ik het mijzelf waard om te mogen ontvangen, wat er door het Universum gegeven wordt? Maar hoe kan ik ontvangen, als ik niet durf te geven? Die twee hooren bij elkaar en brengen het geheel in balans. Het leven stroomt in de mate waarin jij de balans ervaart tussen geven en ontvangen. En geven kunnen….

En geven kunnen we vaak genoeg, maar kun jij ook ontvangen?
Ikzelf ben de enige die een slot zet op de OVERVLOED.
Want het Universum is overvloedig en het enige dat in de weg zit van het ontvangen van die overvloed, is mijn eigen overtuiging “dat ik dat niet waard ben”, “dat ik niet goed genoeg ben”, “dat ik nog iets te doen heb, voordat ik die overvloed mag ervaren”. Het universum geeft in dezelfde maten waarin ik mijzelf geef. Wanneer ik mijzelf in overvloed laat zien van wie ik werkelijk ben, dan geeft het Universum mij OVERVLOED.

𝙄𝙉 π™ˆπ™„π™…π™‰ π™Žπ˜Ύπ™ƒπ™Šπ™Šπ™ π™‚π™€π™’π™Šπ™π™‹π™€π™‰
De vrouwencirkel die ik nu mag faciliteren werd mij letterlijk in de schoot geworpen. Dat is hoe het Universum werkt, als je je eigen blokkades leert doorzien en loslaat. De wet van de aantrekkingskracht laat zien dat gelijke energie, gelijke energie aantrekt. Het creΓ«ren van de werkelijkheid gaat dus vanzelf, want het is een weerspiegeling van jouw eigen ideeΓ«n over jezelf en jouw werkelijkheid.
Zodra je de illusie van ontoereikendheid, van gebrek, van niet goed genoeg loslaat, gaat het Universum direct voor jou aan het werk om OVERVLOED te creΓ«ren, in plaats van GEBREK.

𝙂𝙀𝙑𝙀𝙉 𝙀𝙉 π™Šπ™‰π™π™‘π˜Όπ™‰π™‚π™€π™‰ 𝙕𝙄𝙅𝙉 𝙂𝙀𝙇𝙄𝙅𝙆
Ik mag nu geven wat ik al zo lang en zo graag wil geven. Op een nieuw level mag ik mijn diepste kennis en wijsheden overbrengen en anderen ermee inspireren hetzelfde te doen. In de kern zijn ze hetzelfde: GEVEN en ONTVANGEN zijn één.
Doordat mijn ‘geven’ wordt ontvangen door de ander, ‘ontvang’ ik dat ik mijzelf mag zijn. Ik leef mijn missie, mijn doel op Aarde en ik voel mij daarmee één met het Universum.

Want jij en ik ZIJN het Universum.
Jij en ik ZIJN het Leven en MAKEN dus het Leven.
Welke overtuigingen zitten jou nog in de weg van het geven en ontvangen van Overvloed?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *